Skip to content Go to main navigation Go to language selector

Analytisk Group Accountant

22 February 2021, Stockholm

Catella är en ledande finansiell rådgivare med stor kunskap om fastighetsinvesteringar och alternativa investeringar. Genom lokal expertis och en paneuropeisk plattform med global räckvidd erbjuder vi skräddarsydda tjänster till professionella investerare. Du kommer vara en del av affärsområdet Group Finance’s ekonomifunktion som idag består av 5 personer och din arbetsplats är på Catellas trivsamma kontor centralt vid Stureplan. 

Som Group Accountant ansvarar du för att säkerställa och sammanställa redovisningen och rapporteringen (enligt IFRS) för Catella-koncernens bolag i Europa. Detta innebär månads- och årsbokslutsarbete, månatlig och kvartalsvis koncernrapportering, delta i budget och prognosarbete samt analysera utfall. Du rapporterar till Group Chief Accountant.

Vad Catella erbjuder dig
Catella beskriver sig själva som ett kunskapsföretag där medarbetarna är deras viktigaste resurs. Därför är det viktigt att främja en stimulerande arbetsmiljö där medarbetarna både kan utvecklas och bidra till Catellas framgång. Målet är att Catella ska vara den mest attraktiva arbetsgivaren inom fastighet och finans.

Din utmaning

  • Ansvara för månadsbokslut samt kvartals- och årsredovisningar för Catella Luxemburg S.A.
  • Koncernredovisning och konsolidering av koncernens bolag
  • Kvalitetssäkring av dotterbolagens rapporterade siffror
  • Stötta dotterbolagen i redovisningsfrågor
  • Avstämning av balanskonton och koncernmellanhavanden, periodiseringar och reserveringar
  • Delta i budget och prognosarbete
  • Delta i arbetet med moms- och skattedeklarationer

Erfarenhet
För att passa i denna roll har du en civilekonomexamen eller motsvarande och cirka tre till fem års erfarenhet från liknande arbete. Du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper. Har du grundläggande kompetens inom koncernredovisning och rapportering samt erfarenhet av AAROär det meriterande. Vi förutsätter goda kunskaper i Excel. Koncernspråket är engelska där du känner dig bekväm i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, ansvarstagande och självständig, du har ett metodisk och systematiskt arbetssätt och förmåga att prioritera och att arbeta mot deadlines. Du är kommunikativ och trivs med många interna kontaktytor. Vidare är du en pålitlig och noggrann medarbetare som trivs med att arbeta i team. 

Om Catella
Catella är en ledande finansiell rådgivare med stor kunskap om fastighetsinvesteringar och alternativa investeringar. Genom lokal expertis och en paneuropeisk plattform med global räckvidd erbjuder vi skräddarsydda tjänster till professionella investerare. Vår verksamhet är uppdelad i tre affärsområden; Corporate Finance, Property Investment Management and Equity, Hedge and Fixed Income Funds. Verksamheten bedrivs i 14 länder och koncernen förvaltar kapital om cirka 140 miljarder kronor. Catella är noterat på Nasdaq Stockholm inom segmentet Mid Cap

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? I den här rekryteringen samarbetar Catella med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Markus Nilsson som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, markus.nilsson@gazella.se