Skip to content Go to main navigation Go to language selector
5 April 2023, Finland | Investment Management | News

Tristanin hallinnoiman rahaston ja Catella Asset Management Oy:n yhteisyritys jatkaa laajentumistaan ostamalla logistiikkakeskuksen Hämeenlinnasta

Tristan Capital Partnersin hallinnoiman rahaston European Property Investors Special Opportunities 6 SCSp:n ("EPISO 6") ja Catella Asset Management Oy:n ("Catella AM") yhteisyritys on tehnyt kolmannen sijoituksensa. Hämeenlinnan Moreenin yritysalueella, osoitteessa Taipaleentie 4 sijaitsevan logistiikkakeskuksen vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 14 800 m2. Vuonna 2007 valmistuneen kohteen päävuokralainen on logistiikkayritys DSV Solutions Oy. Catella AM tulee vastaamaan kohteen hallinnoinnista.

Kaupassa myyjänä toimi Auratum Kiinteistöt Oy:n hallinnoima kiinteistöpääomarahasto AKR Tuotto Ky.

Vuonna 2022 aloittaneen EPISO 6:n ja Catella AM:n yhteisyrityksen strategiana on sijoittaa pienteollisuus- ja logistiikkakiinteistöihin Suomen kasvukeskuksissa, eli pääosin pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen muodostamille alueille. Ensisijaisia sijoitushankkeita ovat myynti- ja takaisinvuokraukset, spekulatiiviset kehityshankkeet ja niin sanotut "last mile" -kohteet. Kohteiden vähimmäiskoko on noin 3 000 m2. Yhteisyrityksen tavoitteena on kasvattaa kiinteistöportfolio 160 miljoonaan euroon tulevan kahden vuoden sisällä.

Robert Karlsson, Director, Investment Management Catella AM: "Portfoliomme uusin lisäys sijaitsee dynaamisella ja kasvavalla osamarkkinalla hyvien liikenneyhteyksien varressa. Vahvoille vuokralaisille vuokrattu laadukas logistiikkakeskus sopii sijoitusstrategiaamme erinomaisesti".

Catella Principal Investments on sijoittanut EPISO 6:n kanssa perustettuun yhteisyritykseen.


Lisätietoja:

Robert Karlsson
Director, Investment Management
Catella Asset Management Oy
p. 050 5347 486
robert.karlsson@catella.fi

Jussi Rouhento
Managing Director
Catella Asset Management Oy
p. 040 5129 577
jussi.rouhento@catella.fi


Tristan Capital Partners

Tristan Capital Partners on kiinteistösijoitustenhoitaja, joka on erikoistunut lisäarvoa tuottaviin sijoitusstrategioihin kaikissa kiinteistötyypeissä Isossa-Britanniassa ja Euroopassa. Tristanin paneurooppalaisiin kiinteistörahastoihin kuuluvat Core+, value-add, opportunistiset- ja velkastrategiat. Rahastojen hallinnoimien varojen yhteisarvo on yli 16 miljardia euroa ja uskollinen asiakaskunta institutionaalisista ja yksityisistä sijoittajista.

Vuonna 2009 perustetun yhtiön pääkonttori sijaitsee Lontoossa, ja sillä on lisäksi toimistot Luxemburgissa, Milanossa, Pariisissa, Frankfurtissa ja Amsterdamissa. Tristan on New York Life Investmentsin omistama yhtiö, joka on Financial Conduct Authorityn (FCA) valvonnan alainen ja kuuluu MiFID-direktiivin piirin.

Lue lisää: www.tristancap.com

 

Catella Asset Management Oy

Catella on johtava kiinteistösijoittamisen ja rahastonhoidon asiantuntija, jolla on toimintaa 12 maassa. Konsernilla on hallinnoitavia varoja noin 13 miljardia euroa. Catella on listattu Nasdaq Stockholm-pörssissä Mid Cap-segmentissä. Catella Asset Management Oy:llä osana Catella AB:tä on vankka kokemus erilaisten kiinteistötyyppien alustojen perustamisesta ja hallinnoinnista.

Lue lisää osoitteesta: www.catella.com